Chippen

Het komt nogal eens voor dat honden weglopen of meegenomen worden door derden. Een manier om uw hond sneller terug te krijgen is door hem te laten chippen.

Wat is een chip?

Een chip is een kleine transponder ter grootte van een flinke rijstkorrel die onderhuids tussen de schouderbladen wordt aangebracht. De chip wordt via een injectienaald aangebracht en blijft permanent aanwezig. De hond heeft er geen last van.

Hoe werkt een chip?

Met een speciaal afleesapparaat kan de chip afgelezen worden. Wanneer de hond gechipt wordt, wordt hij ook aangemeld en geregistreerd bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren (www.ndg.nl). In deze databank worden alle chipnummers en eigenaarsgegevens bewaard. Zelfs wanneer u de hond in uw vakantie in het buitenland kwijtraakt kan men daar de chip aflezen en via de databank de eigenaar opzoeken. Het chipnummer staat op een zogenaamde barcodesticker die ook in het paspoort wordt geplakt. Chippen is zeker zinvol maar het is niet verplicht!

Uw hond laten chippen?

Voor het chippen van uw hond kunt u langskomen op het inloopspreekuur, het is een relatief kleine ingreep waarvoor u geen afspraak hoeft te maken (tenzij het een nest puppy’s is die gechipt moeten worden, in dat geval liever een afspraak maken).